неділя, 19 березня 2023 20:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент Сербії зробив проросійську заяву

Президент Сербії зробив проросійську заяву
Рішення МКС видати міжнародний ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна тільки продовжить війну в Україні, впевнений президент Сербії Александр Вучич. Фото: Sputnik

Рішення МКС видати міжнародний ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна тільки продовжить війну в Україні.

Це призведе до поганих політичних наслідків і говорить про велике небажання говорити про мир. Про це заявив президент Сербії Александр Вучич, передає AP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бездоганно": у Зеленського прокоментували обіцянку Німеччини щодо арешту Путіна

"Я вважаю, що видача ордера на арешт Путіна, якщо не вдаватися в юридичні питання, призведе до поганих політичних наслідків і говорить про велике небажання говорити про мир, про припинення вогню", – сказав Вучич.

На його думку, "ціль тих, хто це зробив – утруднити спілкування з Путіним, щоб усі, хто з ним розмовляє, знали, що його звинувачують у воєнних злочинах".

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Торік Львова-Бєлова "всиновила" хлопчика, якого російські окупанти викрали з Маріуполя Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Президент Сербії зробив проросійську заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі