вівторок, 07 червня 2022 15:59

Встали й вийшли: на кліматичній конференції країни-учасниці не захотіли слухати Росію

Встали й вийшли: на кліматичній конференції країни-учасниці не захотіли слухати Росію
На конференції Україні дали можливість виступити першою. Фото: mepr.gov.ua

Сьогодні, 7 червня, стартувала Боннська кліматична конференція.

Під час виступу Росії всі делегати інших країн-учасниць вийшли із зали, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Україні ж надали можливість виступити першою.

"Під час виступу Росії всі країни продемонстрували підтримку України та покинули залу засідання", — йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкарність неприпустима: голова Євроради в ООН розповів про візит до Бородянки

Представник делегації Австралії засудив невиправдане вторгнення РФ, яке є прямим порушенням міжнародного права, включаючи Статут ООН.

Він зауважив, що у світлі повномасштабної війни, яку розв'язала Росія, та дій Білорусі щодо цього, члени Парасолькової групи більше не координують свою роботу з цими країнами.

Серед іншого, слова підтримки Україні від імені Євросоюзу пролунали від представників Франції, від імені групи збереження цілісності довкілля – від представників Швейцарії. Свою солідарність Україні також висловили Грузія, Велика Британія та США.

Посол Росії в ООН Василь Небензя втік з засідання Радбезу ООН під час промови голови Європейської ради Шарля Мішеля. Мішель заявив, що сьогоднішні дії Росії можна описати словом "варварство".

Зараз ви читаєте новину «Встали й вийшли: на кліматичній конференції країни-учасниці не захотіли слухати Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі