пʼятниця, 13 липня 2018 09:57

Лікаря судять за лайк проти війни в Україні

Лікаря судять за лайк проти війни в Україні
Лікаря судять за "клас" в "Однокласниках" за частиною 1 статті 282 КК РФ

5 років в'язниці загрожує лікарю із російського міста Совєтская Гавань у Хабаровському краї за "клас" у російській соцмережі "Однокласники". Минулого року чоловік вподобав картинку, яка засуджує участь росіян у війні в Україні.

На лікаря завели кримінальну справу за підозрою в екстремізмі. Слідство звинувачує його в публікації "висловлювань, спрямованих на приниження гідності групи осіб російської національності", повідомляє МБХ з посиланням на адвоката підсудного Костянтина Суковатого.

Кримінальну справу відкрили після рапорту співробітників служб держбезпеки, повідомили у суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поскаржилася на домагання і потрапила за ґрати - туристку засудили у Єгипті

Прокуратура вимагала відправити чоловік під арешт, але суд залишив його на свободі. Адвокат наполягає, що його підзахисний не завантажував картинку. Це зробив користувач з України. Зібрану про нього інформацію Суковатий передав до суду.

Лейтенанта підмосковної військової частини №32010 Олега Леонтьєва Наро-Фомінський гарнізонний військовий суд засудив до умовного терміну. Леонтьєва засудили до трьох років умовно з двома роками випробувального терміну. Офіцера звинуватили у справі про загибель солдата-строковика Іллі Горбунова. Він відправив недосвідченого солдата керувати танком і машина потонула.

Леонтьєв в останньому слові попросив суддю про поблажливість, нагадавши про свою участь у "заходах на території суміжній країни, на якій нас наче не було". За словами обвинуваченого, в разі "позитивного рішення" він відправиться служити до Сирії.

Зараз ви читаєте новину «Лікаря судять за лайк проти війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі