середа, 29 травня 2019 02:05

Волкер: Угорщина робить помилку щодо України

Волкер: Угорщина робить помилку щодо України
Волкер: "Угорщина робить помилку, використовуючи НАТО як інструмент тиску на Україну". Фото: ВВС

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що Угорщина робить помилку, використовуючи НАТО для тиску на Україну в мовному питанні.

"Я вважаю, що Угорщина робить помилку, використовуючи НАТО як інструмент тиску на це питання. Перед Україною стоять важливі зовнішні виклики – вторгнення і окупація Росією. Це те, що має турбувати кожного члена НАТО, включаючи Угорщину. І я думаю, блокування зустрічей комісії "НАТО – Україна" є помилкою, хоча я підтримую переговори і вирішення питання щодо мови угорської меншини в Україні", – сказав Волкер, повідомляє Громадське.

Він висловив сподівання, що президент Володимир Зеленський зуміє вирішити питання з блокуванням Угорщиною засідання комісії "НАТО – Україна".

Як повідомлялося, Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом Угорщини Яношем Адером заявив, щ сподівається на відновлення підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України з боку Будапешта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін розповів про позитивні зміни у відносинах з Угорщиною

Мністерство закордонних справ Угорщини після прийняття "мовного закону" заявило, що сподіваються на вирішення проблемних питань новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто назвав "неприйнятним" прийнятий 25 квітня Верховною Радою закон про українську мову.

Зараз ви читаєте новину «Волкер: Угорщина робить помилку щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі