середа, 08 серпня 2018 17:21

Вогняний смерч - очевидці зафільмували страхітливе явище

Вогняний смерч - очевидці зафільмували страхітливе явище

Вогняний смерч зняли на відео пожежники Лестерширської пожежно-рятувальної служби, Англія. Рідкісне явище спричинила зустріч холодного і гарячого повітря, що створила подібний до смерчу вихор. Сталося це під час гасіння пожежі.

Вогонь спалахнув на заводі пластмас у англійському місті Равенсборн. 10 пожежних машин із 3 англійських графств прибули боротися з полум'ям, повідомляє Metro.

Пожежа почалася приблизно о другій ночі в середу. Загорілися тисячі пластикових хлібних підносів, які виготовляли на заводі. 12 годин знадобилося пожежникам, щоб взяти стихію під контроль. Місцеві жителі ночували із зачиненими вікнами. 18-метрові стовпи полум'я і густий чорний дим видно було за 40 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптик розповів, в яких регіонах очікувати смерчі

"Добре, що зараз не Різдво. Тоді б працювали всі наші потужності, а не половина, як зараз. Таку пожежу, мабуть, було б видно з космосу", - сказав Рассел Мередіт,36 років, співвласник фабрики.

У першій половині серпня кульові блискавки можуть накрити східні і південні регіони України. Небезпечне явище пов'язують із змінами в атмосфері. У зоні ризику можуть виявитися Запоріжжя, Одещина, Миколаївщина й Херсонщина, а також Донбас.

.

Зараз ви читаєте новину «Вогняний смерч - очевидці зафільмували страхітливе явище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі