четвер, 20 квітня 2023 07:10

Винищувачі США перехопили російські бомбардувальники

Винищувачі США перехопили російські бомбардувальники
Винищувачі США перехопили два російські стратегічні бомбардувальники біля Аляски. Фото: pixabay.com

Американські винищувачі перехопили два російських стратегічних бомбардувальники Ту-95 у розпізнавальній зоні систем протиповітряної оборони Аляски.

Перехоплення виконали винищувачі F-16 та F-22, повідомила 20 квітня пресслужба командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NOPAD).

"Персонал NOPAD виявив, відстежив, точно ідентифікував і перехопив два російські літаки, які увійшли та діяли в розпізнавальній зоні ППО Аляски", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винищувач РФ збив американський безпілотник. США викликають російського посла

Російські літаки залишалися в міжнародному повітряному просторі і не заходили у повітряний простір Сполучених Штатів Америки чи Канади.

У командуванні зазначили, що такі польоти відбуваються регулярно і не розглядаються як загроза чи провокаційні дії.

7 квітня, румунські винищувачі F-16 перехопили російські літаки Су-25. Винищувачі Росії помітили у міжнародних водах у зоні відповідальності НАТО.

17 березня британські та німецькі винищувачі перехопили російські літаки. Судна росіян пролітали поблизу повітряного простору Естонії, яка є країною-членом НАТО.

Два винищувачі Typhoon союзників перехопили російський військовий пасажирський літак Ту-134. Він супроводжував два винищувачі Су-27 і військово-транспортний літак Ан-12.

Зараз ви читаєте новину «Винищувачі США перехопили російські бомбардувальники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі