неділя, 19 березня 2023 08:52

Повітряний патруль перехопив літаки РФ біля країни-члена НАТО

Повітряний патруль перехопив літаки РФ біля країни-члена НАТО
Літаки Великої Британії та Німеччини здійснюють патрулювання повітряного простору в Естонії. Фото: ілюстративне, facebook.com/NATO

У п'ятницю, 17 березня, британські та німецькі винищувачі перехопили російські літаки.

Судна росіян пролітали поблизу повітряного простору Естонії, яка є країною-членом НАТО. Про це заявили Королівські військово-повітряні сили (RAF) Великої Британії, передає CNN.

Два винищувачі Typhoon союзників перехопили російський військовий пасажирський літак Ту-134. Він супроводжував два винищувачі Су-27 і військово-транспортний літак Ан-12.

Як зазначається, перехоплення такого роду не є чимось нетиповим для літаків НАТО, але спільна місія з патрулювання повітряного простору є першою для двох союзників.

RAF описали операцію як запевнення в тому, що Велика Британія, Німеччина та інші країни НАТО "стоять разом зі своїм союзником Естонією у цей час напруженості".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США відправили новий дрон до акваторії Чорного моря

"Ми швидко ідентифікували російський літак, а потім стежили за ним, коли він пролетів близько до повітряного простору НАТО", - сказав командувач британських військово-повітряних сил Річард Ліск.

Місії з патрулювання повітряного простору допомагають НАТО ідентифікувати будь-які літаки, що викликають занепокоєння.

"Це частина роботи пілота винищувача і це те, що ми і наші німецькі колеги разом тренувались робити", – сказав командувач.

Це було вже друге подібне зіткнення цього тижня, коли літаки НАТО здійснюють патрулювання повітряного простору в регіоні.

14 березня винищувачі ВПС Великої Британії та Німеччини перехопили російський літак-заправник Іл-78, що летів між російськими Санкт-Петербургом та Калінінградом. Після супроводу Іл-78 два винищувачі Typhoon були перенаправлені на перехоплення літака Ан-148, який також проходив поблизу повітряного простору Естонії.

Королівські ВПС Великої Британії діють в Естонії в рамках операції Azotize. Її завданням є захист від будь-яких літаків, які викликають занепокоєння в повітряному просторі Балтії.

Зараз ви читаєте новину «Повітряний патруль перехопив літаки РФ біля країни-члена НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі