середа, 15 березня 2023 11:35

Російський літак наблизився до повітряного простору НАТО

Російський літак наблизився до повітряного простору НАТО
Біля повітряного простору НАТО перехопили російський літак. Фото: Airliners.net

Британські та німецькі військово-повітряні сили перехопили російський літак біля повітряного простору НАТО.

Інцидент стався на кордоні з Естонією. Про це повідомляє SKY News.

Російський літак був перехоплений в ході першої спільної місії такого роду. Два винищувачі "Тайфун" перехопили літак, який не зв'язався з естонською авіадиспетчерською службою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська авіація продовжить літати над Чорним морем: у США відповіли на збиття безпілотника

За словами одного з пілотів, вони ідентифікували російський літак і спостерігали за ним, коли той "пролітав поблизу повітряного простору НАТО". Оскільки він не зв'язувався з авіадиспетчерською службою, літак перехопили, щоб забезпечити безпеку польотів для всіх користувачів повітряного простору.

"Це спільне розгортання Великої Британії та Німеччини в країнах Балтії ясно демонструє нашу колективну рішучість протистояти будь-якій потенційній загрозі кордонам НАТО, демонструючи при цьому нашу об'єднану силу", ‒ сказав британський міністр збройних сил Джеймс Хіпі.

Вранці 14 березня російський винищувач Су-27 збив американський безпілотник MQ-9 Reaper над Чорним морем. Перед цим з російських Су на нього скидалося паливо.

У Білому домі назвали дії російських пілотів непрофесійними і викликали посла РФ у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Російський літак наблизився до повітряного простору НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі