середа, 15 березня 2023 10:13

Американська авіація продовжить літати над Чорним морем: у США відповіли на збиття безпілотника

Американська авіація продовжить літати над Чорним морем: у США відповіли на збиття безпілотника
Представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі прокоментував збиття Росією американського безпілотника. Фото: slovoidilo.ua

Попри інцидент із американським безпілотником над Чорним морем, Сполучені Штати будуть і надалі продовжувати там польоти своєї військової авіації.

Про це, коментуючи збиття безпілотника, заявив представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збиття американського дрону: в ЗСУ розкрили подробиці

"Якщо послання Росії полягало в тому, що вони хочуть переконати нас відмовитися від польотів або операцій у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем, тоді воно провалилося. Цього не станеться", ‒ наголосив Кірбі.

Він запевнив, що американська авіація продовжить літати і виконувати операції в міжнародному повітряному просторі над міжнародними водами.

"Чорне море належить не одній лише державі", ‒ додав Кірбі.

Вранці 14 березня російський винищувач Су-27 збив американський безпілотник MQ-9 Reaper над Чорним морем. Перед цим з російських Су на нього скидалося паливо.

У Білому домі назвали дії російських пілотів непрофесійними і викликали посла РФ у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Американська авіація продовжить літати над Чорним морем: у США відповіли на збиття безпілотника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі