вівторок, 09 квітня 2024 22:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Війська НАТО можуть допомогти Україні збивати російські ракети - Волкер

Війська НАТО можуть допомогти Україні збивати російські ракети - Волкер
Війська НАТО можуть залучити до захисту неба над Україною. Фото: СНН

Військові НАТО можуть допомогти українцям із захистом від російських ракет та дронів.

Тому не виключено, що Заходу все ж доведеться відправити військових в Україну. Про це сказав колишній спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю РБК Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція передасть Україні ракети для ППО і техніку

"Країнам НАТО цілком розумно почати думати про те, щоб допомагати знищувати ці ракети і безпілотники, які атакують цивільне населення, як гуманітарний жест і розширення системи протиповітряної оборони НАТО, оскільки насправді вони також становлять небезпеку для НАТО", - вважає Волкер.

Він нагадав про випадки, коли російські дрони та ракети, націлені на мирне населення, пролітали у повітряному просторі країн-членів Альянсу.

За словами Волкера підрозділи ППО можуть розмістити або в країнах Альянсу, або в стратегічних точках в Україні.

"Я думаю, було б розумно мати купол ППО над усім простором від Миколаєва до Румунії. Це було б дуже добре для безпеки транспорту, дуже добре для безпеки цивільного населення, для безпеки судноплавства", - зауважив Волкер, натякаючи, що армії союзників, приміром, Франції, могли б взяти участь в цьому.

Президент Франції Емануель Макрон припускав відправку військ в Україну найближчого року.

Зокрема, у ніч на 21 лютого, під час застілля у вузькому колі, Макрон озвучив свою готовність відправити війська в Одесу.

26 лютого він уперше публічно допустив можливість відправки західних військ в Україну. Таку ініціативу підтримали низка країн НАТО. Зокрема, президент Литви Гітанас Науседа.

Зараз ви читаєте новину «Війська НАТО можуть допомогти Україні збивати російські ракети - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі