четвер, 10 листопада 2022 12:32

Відпрацюють стримування китайських військ: США та Японія почали масштабні навчання

Відпрацюють стримування китайських військ: США та Японія почали масштабні навчання
Навчання під назвою Keen Sword триватимуть до 19 листопада. Фото: eastnews.ua

Сьогодні, 10 листопада, США та Японія почали масштабні військові навчання на японських південно-західних островах і навколо них.

Метою цих навчань є посилення оперативного потенціалу в цих районах, враховуючи активізацію китайських військ. Навчання під назвою Keen Sword триватимуть до 19 листопада, повідомляє Kyodo News.

У них візьмуть близько 26 тис. військових Сухопутних, Морських і Повітряних сил самооборони Японії і близько 10 тис. американських солдатів, зокрема з Космічних сил. Такі дані має міністерство оборони Японії.

"Навчання, що моделюють захист віддалених островів, будуть зосереджені на острові Токуносіма в південно-західній префектурі Кагосіма, де будуть розміщені японські й американські гвинтокрилі літаки Osprey", – цитує видання міністерство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія отримує боєприпаси від Північної Кореї

Також чотири військові кораблі й два літаки з Австралії, Канади й Великої Британії приєднаються до навчань, які зазвичай проводяться раз на два роки.

Водночас від Японії та США візьмуть участь близько 20 і 10 суден, і близько 250 і 120 літаків відповідно.

"Маневри спрямовані на підвищення операційного потенціалу військових. Навчання також міститимуть реагування на балістичні ракети, а також операції в нових сферах захисту, як-от космос і кіберпростір", – зазначили в міноборони Японії.

2 листопада Корейська народно-демократична республіка вперше в історії розділеного півострова запустила ракету через морський кордон із Південною Кореєю. Президент Південної Кореї назвав інцидент "вторгненням".

Північна Корея в середу вранці загалом запустила щонайменше 10 балістичних ракет – найбільше за день за час керівництва Кім Чен Ина.

Президент Південної Кореї і прем'єр-міністр Японії у зв'язку з останніми запусками ракет у КНДР скликали у своїх країнах ради національної безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Відпрацюють стримування китайських військ: США та Японія почали масштабні навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі