четвер, 11 серпня 2022 04:52

Вибухи пролунали в аеропорту Білорусі, куди літають російські літаки

Вибухи пролунали в аеропорту Білорусі, куди літають російські літаки
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко передав аеродром Зябрівки під контроль російських військ. Фото: ua.news

У Білорусі в ніч на 11 серпня чутно звуки вибухів і видно спалахи на аеродромі "Зябровка".

Військовий об'єкт розташований у Гомельській області, повідомляє Telegram-канал "Беларускі Гаюн".

"Надходить інформація, що в районі аеродрому "Зябровка" чути вибухи та видно спалахи. Дані підтверджують відразу кілька джерел", - пишуть ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Починаючи з 00:30 години 11 серпня, на військовому об'єкті було не менше восьми спалахів.

"З 00:25 по 00:32 були чутні вибухи, відчувалася ударна хвиля, кілька разів через хмарність було видно світлові проблиски. Напрямок - зябровський аеродром", - йдеться в повідомленні "Флагшток" у телеграм.

Раніше міністерство оборони Білорусі повідомило про проведення навчань військ ППО та ВПС із бойовою стріляниною, однак чи пов'язані вони зі спалахами в районі Зябрівки – невідомо.

У білоруський Гомель прилетів російський транспортний літак Іл-76, який міг доставити ракети для зенітних комплексів С-300/400.

Літак Іл-76 ВКС РФ з реєстраційним номером RA-78842 прибув в аеропорт "Гомель" 8 серпня приблизно о 15:30 і полетів в районі 18:05.

До Білорусі вже котрий день йде активне підвезення ракет для С-300/400. Згідно з актуальною інформацією, можна припустити, що спостерігається підготовка до ракетних обстрілів не лише з Гомельського району, а й із локацій у Мозирському районі.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи пролунали в аеропорту Білорусі, куди літають російські літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі