вівторок, 20 лютого 2024 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія згорнула одну з програм для українських біженців

Велика Британія згорнула одну з програм для українських біженців
Уряд Великої Британії 19 лютого припинив одну з програм для українських біженців. Фото: pixabay.com

У Великій Британії 19 лютого уряд припинив дію програми допомоги сім'ям із України під назвою Ukraine Family Scheme.

Ця програма дозволяла українським біженцям легально перебувати на території Сполученого Королівства, повідомляє сайт британського уряду.

"Українські біженці могли вільно в'їжджати до Королівства за умови перебування там родичів. Ця віза дозволяла українцям навчатися, працювати й отримувати допомогу впродовж наступних трьох років. Після завершення Ukraine Family Scheme, її учасникам пропонують податися на програму Homes for Ukraine, в межах якої британці приймають у себе українців в обмін на державну підтримку. Термін дії візи за цією програмою завершиться у березні 2025 року", - сказано в повідомленні.

До того часу біженцям радять знайти альтернативний варіант легального перебування у Сполученому Королівстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія підрахувала витрати на українських біженців

З 24 лютого 2022 року понад 283 тис. українців отримали або продовжили дозвіл на перебування у Великій Британії. Термін дії перших віз, які надавали трирічний дозвіл для перебування у країні за такими програмами, як Homes for Ukraine, Ukraine Family Scheme та Ukraine Extension Scheme, завершується у березні 2025 року.

Велика Британія продовжить українцям, які втекли від війни з РФ, дозвіл залишитися в країні ще на 18 місяців. Продовження торкнеться понад 283 тисяч українців.

В Сполученому Королівстві діють дві схеми для українських біженців - одна діє для тих, чиї сім'ї вже перебувають у Великій Британії, а інша дозволяє британцям пропонувати житло тим, хто тікає від війни.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія згорнула одну з програм для українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі