вівторок, 12 квітня 2022 12:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія закликала своїх громадян покинути Росію

Велика Британія закликала своїх громадян покинути Росію
Якщо виїхати з РФ не можливо, громадянам радять не пересуватися країною Фото: Радіо Свобода

Влада Великої Британії закликає своїх громадян покинути територію Росії.

Якщо виїхати з РФ неможливо, громадянам радять не пересуватися країною. Про це написало МЗС Великої Британії.

"МЗС Великої Британії рекомендує не подорожувати по всій території Росії через відсутність доступних варіантів перельоту для повернення до Британії та підвищену нестабільність російської економіки. Якщо ваша присутність у Росії не є важливою, наполегливо радимо розглянути можливість виїзду", - написали в британському МЗС.

Прямих рейсів із РФ до Сполученого Королівства та країн ЄС зараз немає. Покинути Росію можна непрямими рейсами через країни Близького Сходу та Туреччину, а також автобусами до країн Балтії з подальшим перельотом у Британію. Картки MasterCard і Visa в Росії не працюють.

"Ви не зможете отримати доступ до своїх коштів через російські банки або здійснити платежі російським підприємствам за допомогою неросійських кредитних/дебетових карток", - попередило МЗС своїх громадян у Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські спецслужби планують терракти для дискредитації українців у РФ

В окремих регіонах, зокрема на Північному Кавказі, консульська підтримка обмежена через питання безпеки, а також міністерство попередило про загрозу терактів, і нагадало про невизнання тимчасової окупації Криму Росією.

Російські спецслужби планують влаштувати теракти на території РФ, щоб посилити антиукраїнські настрої серед населення.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія закликала своїх громадян покинути Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі