пʼятниця, 10 червня 2022 18:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Велика Британія не вестиме прямі переговори з РФ про засуждених іноземців в ОРДО

Велика Британія не вестиме прямі переговори з РФ про засуждених іноземців в ОРДО
Ейдену Асліну та Шону Піннеру надається захист відповідно до Женевської конвенції як військовослужбовцям ЗСУ. Фото: скрін з відео

Велика Британія не вестиме прямі переговори з Російською Федерацією щодо іноземців, яких засудили в ОРДО до страти.

Оскільки надає пріоритет переговорам з Україною. Про це повідомляє Reuters з посиланням на речника прем'єр-міністра Бориса Джонсона.

"Нашим пріоритетом є робота з українським урядом, щоб якомога швидше забезпечити їхнє звільнення", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За викрадення і побиття журналіста: "раднику голови" ОРДО оголосили підозру

Речник зазначив, що Ейдену Асліну й Шону Піннеру надають захист відповідно до Женевської конвенції як військовослужбовцям Збройних сил України.

У відповідь на запитання, чи поговорить Велика Британія з Росією, щоб забезпечити їхнє звільнення, речник сказав, що "ми не маємо регулярної взаємодії з росіянами".

9 червня бойовики так званої ДНР "засудили" до смертної кари трьох іноземних воїнів, які захищали Україну. Заявили, що полонені можуть "просити про помилування".

Ейден Аслін - колишній доглядач із Великої Британії. Його схопили в Маріуполі у квітні. Разом з Аспіном у полоні опинився колишній військовий Королівського англійського полку Шон Піннер. Підданий Марокко Брагім Саадун 12 березня здався в полон у Волновасі.

Управління ООН з прав людини відреагувало на смертні вироки. Прессекретарка ООН Равіна Шамдасані каже, що судові процеси над військовополоненими прирівнюються до воєнного злочину.

Винесення псевдосудом так званої ДНР смертного вироку британцям і марокканцю, які брали участь у воєнних діях у складі української армії, є підвищенням Російською Федерацією ставок у переговорному процесі, вважають в МЗС України.

Британцям, яких засудили до смертної кари в ОРДО, не нададуть статусу військовополонених. Оскільки вони нібито є "найманцями".

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія не вестиме прямі переговори з РФ про засуждених іноземців в ОРДО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі