середа, 21 червня 2023 03:44

Велика Британія анонсувала масштабну фінансову допомогу Україні

Велика Британія анонсувала масштабну фінансову допомогу Україні
Прем'єр-міністра Британії Ріші Сунак оголосить про новий пакет фінансування України. Фото: gettyimages

Велика Британія надасть Україні історичний пакет фінансової підтримки.

Він включає: кредитні гарантії Світового банку на суму три мільярди доларів та двосторонню допомогу у розмірі 240 мільйонів фунтів стерлінгів (305 мільйонів доларів), повідомляє прес-служба британського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лондон збирає мегаконференцію з відбудови України

Про цей пакет оголосять у середу, на конференції з відновлення України, що відбудеться у Лондоні.

За словами прем'єр-міністра Британії Ріші Сунака, це "перший двосторонній пакет багаторічної податково-бюджетної допомоги, наданий країною G7, що наголошує на непохитній прихильності Великої Британії до країни як зараз, так і в майбутньому".

Таким чином невійськова допомога Британії для України становитиме понад 4,7 млрд фунтів стерлінгів (понад 6 млрд доларів), включаючи 4,1 млрд фунтів стерлінгів (понад 5,23 млрд доларів) у вигляді фіскальної підтримки та 640 млн фунтів стерлінгів (близько 817 млн доларів) як двосторонньої допомоги.

У січні Велика Британія оголосила про рекордну військову допомогу Україні. Передачу ескадрильї танків Challenger 2. Це основний бойовий танк британської армії, має 120-мм гармату.

Минулого місяця Лондон підтвердив про допомогу далекобійними ракетами Storm Shadow.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія анонсувала масштабну фінансову допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі