вівторок, 20 лютого 2024 06:49

Вантажне судно з небезпечними хімікатами обстріляли ракетами

Вантажне судно з небезпечними хімікатами обстріляли ракетами
Екіпаж корабля вимушено евакуювався. Фото: eastnews.ua

Єменські хусити вдарили ракетами по вантажному судну з небезпечними хімікатами.

Екіпаж корабля вимушено евакуювався, пише ВВС.

"Поблизу берегів Ємену бойовики руху хуситів обстріляли ракетами корабель, який перевозив дуже небезпечні добрива. Вантажне судно Rubymar рухалося під прапором африканської країни Беліз та було зареєстроване у Великій Британії", - сказано в повідомленні.

Судно перебувало в Аденській затоці та саме наближалося до Баб-ель-Мандебської протоки, коли його обстріляли. Після удару почало набирати воду через пошкодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хусити атакували танкер з російською нафтою

"Це одна з найбільш руйнівних атак хуситів та свідчить про безуспішність зусиль країн Заходу щодо стримування терористів", - зазначає видання.

Велика Британія вже засудила атаку і повідомила, що кораблі союзників "перебувають на місці події".

З листопада 2023-го єменські хусити регулярно атакують дронами, крилатими і балістичними ракетами комерційні судна в Аденській протоці та у Червоному морі. Перші напади почалися одразу після початку війни між Ізраїлем та ХАМАСом.

10 січня хусити провели одну з наймасштабніших атак у Червоному морі за останні місяці. Військово-морські сили США збили 24 ракети й БпЛА бойовиків, запущених з території Ємену.

США і їх союзники провели вже цілу серію атак на військові об'єкти в Ємені для послаблення військової сили хуситів.

Зараз ви читаєте новину «Вантажне судно з небезпечними хімікатами обстріляли ракетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі