четвер, 02 листопада 2023 06:24

У США заявили про важливу домовленість з Китаєм

У США заявили про важливу домовленість з Китаєм
США та Китай досягли домовленості щодо саміту лідерів. Фото: Pexels

Сполучені штати Америки і Китай досягли принципової домовленості про проведення саміту між президентом США Джо Байденом та лідером КНР Сі Цзіньпіном у листопаді в Сан-Франциско.

Заступниця речника Білого дому Емілі Саймонс сказала про це у розмові з журналістами на борту президентського літака під час візиту до Міннесоти, передає Укрінформ.

"Не хочу забігати наперед у процесі матеріально-технічного планування, але ми в принципі досягли згоди щодо зустрічі. Ми всі на одній хвилі і ми тісно співпрацюємо з китайською стороною, щоб реалізувати ці плани", - повідомила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай заявив про готовність співпрацювати зі США

Саймонс наголосила, що обидві сторони наголошували на важливості діалогу між лідерами двох держав в управлінні двосторонніми відносинами.

Речник МЗС КНР Ван Веньбін на брифінгу не відповів на запитання про домовленість. Сказав лише, що Пекін і Вашингтон погодилися співпрацювати для проведення такої зустрічі у Сан-Франциско.

Президент Китаю Сі Цзіньпін назвав російського диктатора Володимира Путіна, який перебуває з візитом у Пекіні, "старим другом". Він також запропонував президенту Росії ініціативу щодо створення "альтернативної моделі розвитку для світу".

Путін заявив, що Україна нібито вже замислюється про переговори з РФ. І нібито це "трансформація в правильному напрямку", але цього недостатньо, адже "треба скасувати декрет, який забороняє переговори". Про це президент країни-агресорки сказав на пресконференції за підсумками візиту до Китаю.

Путін також відреагував на передачу Україні далекобійних ракет ATACMS, припустивши, що нібито окупанти зможуть їх відбивати.

Зараз ви читаєте новину «У США заявили про важливу домовленість з Китаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі