середа, 25 жовтня 2023 12:37

Китай заявив про готовність співпрацювати зі США

Китай заявив про готовність співпрацювати зі США
Лідер КНР Сі Цзіньпін наголосив, що глобальний мир та майбутнє людства залежить від взаєморозуміння Китаю та США. Фото: pixabay.com

Глобальний мир та майбутнє людства залежить від взаєморозуміння між Китаєм і Сполученими Штатами Америки.

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив про це та про готовність співпрацювати зі США, пише Reuters.

"Обидві сторони намагаються врегулювати розбіжності та працюють разом, щоб відповісти на глобальні виклики. Те, чи зможуть США та Китай знайти правильний шлях до порозуміння, матиме вирішальне значення для світу", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ГУР сказали, чи змінилася позиція КНР щодо війни в Україні після візиту Путіна

Заклик Сі до стабільних двосторонніх зв'язків пролунав напередодні візиту міністра закордонних справ КНР Ван І до США цього тижня.

"Візит головного китайського дипломата до США може закласти основу для очікуваної зустрічі між президентом США Джо Байденом і Сі Цзіньпіном в Сан-Франциско на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у листопаді", - сказано в повідомленні.

Президент Китаю Сі Цзіньпін назвав російського диктатора Володимира Путіна, який перебуває з візитом у Пекіні, "старим другом". Він також запропонував президенту Росії ініціативу щодо створення "альтернативної моделі розвитку для світу".

Путін заявив, що Україна нібито вже замислюється про переговори з РФ. І нібито це "трансформація в правильному напрямку", але цього недостатньо, адже "треба скасувати декрет, який забороняє переговори". Про це президент країни-агресорки сказав на пресконференції за підсумками візиту до Китаю.

Путін також відреагував на передачу Україні далекобійних ракет ATACMS, припустивши, що нібито окупанти зможуть їх відбивати.

Зараз ви читаєте новину «Китай заявив про готовність співпрацювати зі США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі