субота, 19 березня 2022 09:38

У США "приземлили" 100 літаків. Серед них лайнер Абрамовича

У США "приземлили" 100 літаків. Серед них лайнер Абрамовича
У США забороняють обслуговувати літаки, які здійснюють рейси в РФ. ФОТО: unsplash.com

У США оприлюднили список зі 100 літаків, яких заборонено обслуговувати. Через це вони не зможуть підніматися у повітря.

Усі судна нещодавно здійснювали рейси в Росію і цим самим порушили експортні правила США. Серед лайнерів є літак російського олігарха Романа Абрамовича, повідомляє Reuters.

Також серед "приземлених" літаків є судна авіакомпаній "Аерофлот", AirBridgeCargo, UTair, Nordwind Airlines, Azur Air та Aviastar-TU.

"Попередили компанії та організації по у світі, що заправка паливом, технічне обслуговування, ремонт і продаж запчастин і послуг для цих літаків – порушують правила експортного контролю США", - йдеться у повідомленні американського Мінторгівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може почати відкриту мобілізацію. Є ризик провокацій – Генштаб

Можемо вживати надалі вимушених заходів щодо літаків та компаній, які порушать заборону, додали у відомстві.

"Тюремний штраф, скасування експортних привілеїв та введення інших обмежень", - перелічили у міністерстві список імовірних заходів.

Список літаків був опублікований для того, щоб світ побачив – ми не дозволимо російським і білоруським компаніям та олігархам безкарно подорожувати, порушуючи наші закони, заявила міністерка торгівлі США Джина Раймондо.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «У США "приземлили" 100 літаків. Серед них лайнер Абрамовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі