пʼятниця, 09 вересня 2016 09:10

У Придністров'ї зібралися приєднатися до Росії

У Придністров'ї зібралися приєднатися до Росії
Фото: wartime.org.ua

Лідер невизнаного Придністров'я Євген Шевчук 8 вересня підписав "указ" про реалізацію підсумків так званого референдуму від 2006 року про визнання незалежності Придністров'я та його подальшого приєднання до Росії.

Про це пише "Укрінформ".

У Бюро з реінтеграції при уряді Молдови заявили, що документ може негативно вплинути на переговорний процес щодо врегулювання ситуації в регіоні.

"Влада Молдови вважає "указ" недійсним, оскільки його підписала неконституційна влада на основі незаконного референдуму, проведеного на частині території Республіки Молдова. Ми висловлюємо жаль і глибоке розчарування тим, що згаданий документ підриває зусилля конституційної влади Молдови та її міжнародних партнерів, залучених до процесу Придністровського врегулювання в рамках переговорів у форматі "5+2" (Молдова, Придністров'я, Україна, ОБСЄ, Росія, ЄС і США)", - йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Придністров'я могло увійти до складу України 1991 року - Корчинський

Зазначимо, що "указом" правову систему Придністров'я планують перевести у відповідність до федерального законодавства Російської Федерації.

Як відомо, 17 вересня 2006 року в Придністровському регіоні Республіки Молдова пройшов референдум. За його результатами, 97% громадян підтримали курс на незалежність Придністров'я та подальше приєднання до Російської Федерації.

Молдова визнала референдум незаконним.

Зараз ви читаєте новину «У Придністров'ї зібралися приєднатися до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі