середа, 02 жовтня 2024 18:53

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі повідомили, що замало українців виявили бажання приєднатися до Українського легіону

У Польщі повідомили, що замало українців виявили бажання приєднатися до Українського легіону
У Польщі повідомили, що замало українців виявили бажання приєднатися до Українського легіону. Фото: 24tv.ua

Голова польського Міністерства національної оборони Владислав Косіняк-Камиш зазначив, що кількість українців, які бажають приєднатися до Українського легіону в Польщі, виявилася вкрай малою.

Формування Українського легіону було передбачене двосторонньою безпековою угодою між Україною та Польщею. Український легіон у Польщі мав пройти навчання, отримати озброєння та підготовку для захисту України, при цьому польська армія відповідала за підготовку, а Київ - за рекрутування, пише Wirtualna Polska.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців будуть воювати до повної перемоги: результати опитування

"Ми до цього підготувалися. Це було в рамках угоди, підписаної між Польщею та Україною. Ми готові навчати українських солдатів", - наголосив Косіняк-Камиш.

Очільник Міноборони нагадав, що Польща вже підготувала близько 20 тис. українських солдатів, які були відправлені на фронт в Україні.

"Ми не несемо відповідальності за вербування. Однак кількість людей, які повинні були зголоситися з української сторони, є занадто малою. Ці декларації на початку були дуже високими - що може бути сформована навіть одна бригада, тобто кілька тисяч осіб. Однак цього не сталося", - додав Косіняк-Камиш.

Литва мобілізувала 5,5 тис. цивільних, які хочуть долучитися до захисту держави у якості добровольців.

"Ці добровольці зареєструвалися в комендатурах або спеціальних офісах комендантів. Найбільше добровольців зголосилося у Вільнюському регіоні - понад 2,5 тис. осіб", - сказано в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі повідомили, що замало українців виявили бажання приєднатися до Українського легіону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі