понеділок, 02 вересня 2024 13:50

Литва розпочала мобілізацію добровольців

Литва розпочала мобілізацію добровольців
Литва мобілізувала 5,5 тис. цивільних осіб. Фото: pixabay.com

Литва мобілізувала 5,5 тис. цивільних, які хочуть долучитися до захисту держави у якості добровольців.

У мирний час вони мають стати сполучною ланкою між населенням та армією, пише Polskie Radio.

"Ці добровольці зареєструвалися в комендатурах або спеціальних офісах комендантів. Найбільше добровольців зголосилося у Вільнюському регіоні - понад 2,5 тис. осіб", - сказано в повідомленні.

Під час війни завданням комендатур буде, серед іншого, боротьба з диверсійними групами, захист об'єктів критичної інфраструктури, встановлення блокпостів та нагляд за процесом евакуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали область з найкращими показниками по мобілізації: секрет у відсутності примусу

"Комендатура - це не лише підготовка до партизанської війни у разі можливої окупації, а й добровільна участь в іншій сфері суспільного життя. Це може бути логістика чи психологія. Не всі з нас створені для того, щоб бути солдатами. Я хочу бути корисним", - розповів один із добровольців - історик з Вільнюського університету Томаш Божероцький.

Він підкреслив, що прагне здобути конкретні навички.

Україна і Польща 8 липня підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки.

Уперше в безпековій угоді йдеться про створення "українського легіону" - підготовку особового складу Сил безпеки і оборони України на території Польщі, приєднатися до якого зможуть громадяни України, які тимчасово проживають у Польщі та інших державах.

Зараз ви читаєте новину «Литва розпочала мобілізацію добровольців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі