пʼятниця, 15 лютого 2019 17:14

В Польщі затримали 5 українців

В Польщі затримали 5 українців
При перевірці документів виявилося, що в українців не було ніяких документів, на підставі яких вони можуть законно працювати в Польщі. Фото:rs.img.com.ua

Польські прикордонники затримали п'ятьох громадян України.

Затримані незаконно працювали на будівництві в місті Жари в Любуському воєводстві на заході країни, - повідомляє Прикордонна служба Польщі.

При перевірці документів виявилося, що в українців не було ніяких документів, на підставі яких вони можуть законно працювати в Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не Польщею єдиною: куди українці їдуть на роботу

"Чоловіки мали тільки біометричні паспорти. Однак у них не було передбачених законом дозволів на роботу або заяв про намір доручення роботи іноземцеві", - йдеться в повідомленні.

Українців зобов'язали протягом 30 днів виїхати з Польщі, а їх роботодавцю загрожує штраф в розмірі 30 тисячзлотих (близько 7 тисяч євро). Українцям також на півроку заборонили в'їзд на територію країн Шенгенської зони. Раніше стало відомо, що Словаччина вишле сімох українців, які працювали на будівництві в місті Кошице.

За підсумками перевірки виявилося, що всі виявлені громадяни України працювали незаконно. До того ж, разом з ними незаконно працювали і 14 словаків.

У Варшаві на будинку колишнього готелю "Польський" відкрили меморіальну дошку Військовій місії Української Народної Республіки. Вона діяла у цій будівлі протягом 1919-1920-х. Це перший пам'ятний знак присв'ячений УНР у польській столиці.

Зараз ви читаєте новину «В Польщі затримали 5 українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі