четвер, 19 січня 2023 21:35

У Китаї пік захворюваності на COVID-19: Reuters розповіли подробиці

У Китаї пік захворюваності на COVID-19: Reuters розповіли подробиці
Медичний працівник у Китаї готує дозу рекомбінантної вакцини проти COVID-19 у медичному центрі. Фото: Getty Images

У Китаї заявили, що критичні випадки зараження COVID-19 досягли піку.

За даними китайських органів охорони здоровʼя, кількість пацієнтів, які потребують інтенсивної терапії у лікарнях Китаю, досягла піку. Про це повідомили Reuters.

Причиною влада Китаю називає те, що мільйони людей подорожують країною напередодні китайського Нового року.

Експерти прогнозують до 36 тис. померлих від хвороби на день через тиждень.

Однак це число не включає тих, хто вмирає вдома. До того ж, деякі лікарі у Китаї свідчать, що їм не рекомендують вказувати COVID у свідоцтвах про смерть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ВООЗ стурбовані новим штамом коронавірусу: виявили вже у 29 країнах

Минулої суботи Китай заявив, що в період з 8 грудня до 12 січня у лікарнях від COVID-19 померли майже 60 тис. людей. Що приблизно у 10 разів більше, ніж у попередніх повідомленнях.

Згідно з прогнозами британської компанії Airfinity, через зростання кількості поїздок на новорічні свята 62 млн людей можуть бути заражені вірусом у період з 13 до 27 січня, а кількість щоденних смертей від COVID-19 може досягти піку 26 січня.

Нові дані захворюванності у Китаї з'явилися після того, як лідер країни Сі Цзіньпін висловив занепокоєння, що сільські райони погано оснащені для боротьби зі сплеском інфекції. Оскільки свята, які офіційно починаються 21 січня, повертають натовпи міських жителів до своїх рідних міст.

Китай занижує кількість госпіталізацій і смертей, заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Комітет ВООЗ збереться, щоб обговорити ситуацію з Covid-19 у світі після трьох років пандемії.

У грудні американське видання Bloomberg повідомляло, що у Китаї зафіксували найбільший спалах коронавірусної хвороби з початку пандемії. Кількість померлих у Китаї вперше за останні 60 років перевищила кількість народжених за рік.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї пік захворюваності на COVID-19: Reuters розповіли подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі