четвер, 10 грудня 2020 17:13

У Facebook можуть відсудити Instagram і WhatsApp

У Facebook можуть відсудити Instagram і WhatsApp
На компанію Facebook подали до суду. Фото: prostir.ua

Федеральна торгова комісія США звинуватила Facebook у незаконній підтримці особистої монополії та подала на компанію до суду.

Про це йдеться на офіційному сайті комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Twitter видалятиме повідомлення з образами щодо раси і нації

На думку комісії, компанія Facebook намагається усунути конкурентів на ринку. Саме тому Facebook купив акції Instagram 2012 року та WhatsApp 2014-го. Також компанія запровадила антиконкурентні умови для розробників програмного забезпечення.

"Така поведінка завдає шкоди конкуренції, залишає споживачам мало можливостей для вибору особистих соціальних мереж і позбавляє рекламодавців переваг конкуренції", – йдеться у повідомленні відомства.

Торгова комісія хоче домогтися через суд продажу низки активів Facebook, заборонити компанії нав'язувати антиконкурентні умови та зобов'язати запитувати попереднє повідомлення та схвалення для майбутніх злиттів та поглинань.

Австралія змусить компанії Facebook і Google платити за новинний контент. Це перший у світі крок, спрямований на захист незалежної журналістики.

Зараз ви читаєте новину «У Facebook можуть відсудити Instagram і WhatsApp». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі