субота, 31 серпня 2024 06:14

У Бразилії заборонили Twitter - суд назвав причину

У Бразилії заборонили Twitter - суд назвав причину
Суд заборонив Twitter на території Бразилії. Фото: ukrinform.ua

У Бразилії Верховний суд ухвалив рішення негайно призупинити роботу соцмережі Х (Twitter) на території країни.

При цьому запровадять штрафи за користування мережею через VPN. Про це повідомляє Reuters.

Суддя Олександр де Мораес ухвалив таке рішення після того, як закінчився встановлений ним термін у 24 години для Х щодо призначення офіційного представника в країні.

У постанові суду йдеться про повне та негайне призупинення діяльності Х на території Бразилії доти, доки всі відповідні судові постанови щодо Х не будуть виконані.

Йдеться, зокрема, про сплату штрафів у розмірі 18,5 млн реалів ($3,28 млн) через відмову соцмережі видаляти акаунти, які, на думку суду, поширювали неправдиву інформацію. Вимагається також призначити законного представника у Бразилії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12 гріхів засновника Telegram

Суддя додав, що для уникнення використання VPN, особи або компанії, які намагатимуться зберегти доступ до соцмережі, можуть бути оштрафовані на 50 тисяч реалів на день (близько $8840).

За даними BBC, мережа Х, якою володіє американський мільярдер Ілон Маск, перестане працювати в країні в найближчі 24 години. Постанову суду мають виконати бразильські інтернет-провайдери.

Рішення також стосується компаній Apple та Google. Вони повинні прибрати соцмережу Х зі своїх сервісів для завантаження додатків протягом п'яти днів на території Бразилії.

Ще на початку цього року Мораес зобов'язав соцмережу Х призупинити десятки облікових записів, які розповсюджували, як стверджувалося, дезінформацію.

Маск засудив це розпорядження як цензуру. Він відповів закриттям офісів платформи у Бразилії. Компанія X, раніше відома як Twitter, на той час заявила, що її послуги, як і раніше, будуть доступні в Бразилії.

Видання Reuters пише, що на тлі ворожнечі з приводу Х Верховний суд Бразилії також заблокував місцеві банківські рахунки Starlink, 40% якої належить Маску. Компанія звернулася до суду з проханням призупинити дію цього рішення.

Уряд Великої Британії закликав Ілона Маска до відповідальної поведінки на тлі його скандальних дописах у соцмережах.

Мільярдер опублікував у X вислови, які, на думку британських чиновників, можуть ще більше загострити насильницькі заворушення в країні.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії заборонили Twitter - суд назвав причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі