понеділок, 17 вересня 2018 16:29

У 111 робить гімнастичні вправи - довгожитель відмовляється вгамуватись
7

111-річний Генрі Ценг із американського Лос-Анджелеса стверджує, що секрет його довгожительства в активному способі життя.

Він півгодини щодня крутить педалі лежачого велосипеда, займається йогою в інвалідному візку і тренує м'язи зап'ястя за допомогою стрес-болів, розповідає Daily Mail.

Ценг народився в японській Йокогамі, але зараз живе у Лос-Анджелесі. У 80 років він стояв на голові, до 90 - виконував "берізку", а до 102 брав участь у заняттях з аеробіки о 6:30 ранку тричі на тиждень. Туди приїжджав самостійно на авто, допоки його не попросили відмовитися від кермування.

Секрет довголіття - займатися фізичними вправами і залишатися в доброму гуморі стільки, скільки зможеш.

"Треба зустрічати кожен день з посмішкою. У мене багато маленьких проблем, але я кажу собі забути про них. Немає нічого неможливого", - каже чоловік.

"Його приклад змінив мій погляд на життя. Якщо ти живеш так довго, можеш провести ці роки з якістю. Коли я питаю Генрі, у чому секрет, він відповідає: "Я посміхаюся", - каже тренерка Мішель Додсон.

111-річний Генрі Ценг говорить, що головне в житті посміхатися
Фото: Daily Mail
111-річний Генрі Ценг говорить, що головне в житті посміхатися
111-річний Генрі Ценг говорить, що головне в житті посміхатися
Учасники занять з аеробіки кажуть, що приклад Генрі надихає їх
Генрі крутить педалі на лежачому велосипеді півгодини - жодної хвилини менше

"Він крутить педалі 30 хв. І поглядає на годинник, аби робити рівно стільки, не менше. Примушує займатися ще й своїх доглядальників - не дозволяє просто сидіти і чекати на нього. Іноді я сама насилу вповзаю до зали о 6:30. Але тут з'являється Генрі - і в мене повно енергії", - ділиться враженнями Додсон.

Інші відвідувачі занять з аеробіки теж говорять, що Генрі надихає. Тренування складаються з кардіо-тренування, силових вправ і розтяжки наприкінці.

"Одного разу ми сіли на розтяжку. Генрі було 100 років чи десь так. Він раз - і зробив стійку на лопатках. 80- і 90-річні подивились на нього і, певно, подумали - та в нас ще повно часу!" - пригадує Додсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстаріша жінка світу грає на гітарі й любить пироги

"Мій батько завжди вів здорове життя. Він не пив, не курив, не вживав наркотиків. Не робив нічого такого", - каже донька Генрі Лінда Ся. У 1950-х батько і його дружина Енні жили у китайському Гонконгу, пригадує.. Там найняли вчителя йоги, аби приходив до них додому. Енні померла 100-річною 2013-го.

На сніданок довгожитель з'їдає 2 некруто зварені яйця, половину грейпфрута, половину банана, хліб із маслом і варенням, половину чаші каші, випиває чашку кави та склянку апельсинового соку. Обідає стравами китайської, італійської, мексиканської кухні чи фастфудом. Вечеряє печеною куркою чи тушкованим яловичим фаршем, свининою чи омлетами. Після кожного тренування їде до Starbucks, щоб випити мокачіно. Від будь-яких продуктів відмовлятися не збирається.

Мешканці Японії 108-річний Масао та 100-річна Маяко Мацумото офіційно стали найстарішим подружжям світу за сукупним віком. На момент реєстрації рекорду 25 липня на двох їм виповнилося 208 років і 259 днів.

Зараз ви читаєте новину «У 111 робить гімнастичні вправи - довгожитель відмовляється вгамуватись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі