неділя, 06 березня 2022 20:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Увага, пропаганда РФ: загарбники знайшли в Україні "бойові" наркотики та сибірську виразку

Увага, пропаганда РФ: загарбники знайшли в Україні "бойові" наркотики та сибірську виразку
Російська пропаганда розповсюджує фейкові новини про "знахідки" в Україні. Фото: pixabay.com

Ворог за допомогою пропагандистських російських видань розповсюджує фейкові новини про "знахідки" в Україні.

За декілька днів російські агресори знайшли "бойові наркотики" та знищені патогени збудників чуми і сибірської виразки. Фото- та відеодокази не надають. Відповідні новини публікує, зокрема, і підконтрольне російській владі видання "РИА Новости", пише "Українська правда".

Ще 5 березня окупанти оголосили, що під Маріуполем у Донецькій області знайшли лабораторії, в яких виробляли "бойові наркотики" для українських "нацистів". Про це повідомляв "кореспондент РИА Новости" нібито з "місця подій". Однак агресори не опублікували ні фото, ні відео з "бойовими наркотиками".

На прокремлівському сайті заявили, що виявили "шприци, колби, якісь порошки, препарати, цілий виробничий маленький комплекс". Один із загарбників наголосив, що всі ці "наркотичні речовини - причина тупості, недоумства та відваги українських націоналістів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали розбиту і захоплену техніку російського ворога - список

Також російські агресори посилаються на "місцевих Харкова". Ті нібито розповідали їм, що по місту ходять "націоналісти з шаленими очима".

6 березня окупанти розкрили якісь неймовірні "факти" зачистки слідів військо-біологічної програми. Її в Україні, як стверджує ворог, фінансували американці.

Загарбники заявили, що в Україні знищили патогени збудників чуми та сибірської виразки. А також їм вдалося знайти "документи" про знищення небезпечних збудників хвороб.

Агресори повідомляють, що також виявили в Україні ноутбук із символікою НАТО.

Папа Римський Франциск заперечив твердження Росії про проведення "спеціальної операції" в Україні. Понтифік назвав те, що відбувається справжньою війною. Папа повторив свій заклик до миру, створення гуманітарних коридорів і повернення до переговорів.

Зараз ви читаєте новину «Увага, пропаганда РФ: загарбники знайшли в Україні "бойові" наркотики та сибірську виразку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі