середа, 21 жовтня 2020 14:18

Уся країна спостерігає за пошуками зниклого дельфіна

Уся країна спостерігає за пошуками зниклого дельфіна
Алафіна Фландрі / Dingle Sea Safari Tours

Біля берегів Ірландії вся країна спостерігає за пошуками дельфіна, який зник з узбережжя вперше з 1983-го.

За останні 37 років морський ссавець на кличку Фангі став ірландською знаменитістю завдяки доброзичливості. Радо йшов на контакт із людьми. Володаря титулу найдовшого зареєстрованого самотнього дельфіна в Книзі рекордів Гіннеса не бачили з минулого четверга, коли востаннє плавав поруч із рибальським човном. Про це пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жахливе майбутнє: кити й дельфіни перебувають під загрозою зникнення

Місцеві допомагають рятувальникам координувати пошуки. Тепер побоюються найгіршого, що тварина померла. Офіційний пошук Фангі припинили, але місцеві продовжують шукати сліди.

"Це абсолютно не в його стилі. Максимум, що колись пропадав, то на 4-5 год. Донедавна в нас було 12 човнів, які шукали його в прибережних водах. Далі водолази з пошуково-рятувальної команди провели пошук бухт і заток, де його зазвичай можна було бачити. Також провели сонарне сканування морського дна, але марно. Сподіваємося, поплив кудись і може повернутися знову", - сказав голова Dingle Dolphin Boat Tours Джиммі Фланнері.

Він організовував тури на човнах до дельфіна 33 роки. Зараз координує щоденні пошукові групи. Хоча офіційний пошук припинили, місцеві стежать за будь-якими ознаками появи улюбленої тварини.

Фланнері вважає, що карантинні обмеження могли вплинути на поведінку ссавця.

"Уперше за 37 років у Фангі не було компанії, коли човни більше не виходили в море. Можливо, відчув, що щось не так. Може, подумав, що світ уже не той, що був, і просто поплив далі. Зараз влада Ірландії ввела нові суворі обмеження терміном на 6 тижнів", - каже Фланнері.

Фангі жив біля входу в гавань Дінгл з 1983-го. У самців очікувана тривалість життя 30-40 років, тож міг померти власною смертю, відплисти й піти на дно. Без зіркового дельфіна страждатиме ціла туристична галузь. До пандемії в сезон щодня до 12 походів човнів плавали, щоб люди подивилися на ссавця. На човнах працювали близько 50 осіб. Десятки інших будуть побічно зачеплені в готелях, гостьових домах, пабах, ресторанах і магазинах. Улюбленому дельфіну зараз приблизно 40 років.

Зараз ви читаєте новину «Уся країна спостерігає за пошуками зниклого дельфіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі