неділя, 11 жовтня 2020 23:23

Жахливе майбутнє: кити і дельфіни знаходяться під загрозою зникнення

Жахливе майбутнє: кити і дельфіни знаходяться під загрозою зникнення
Вчені та активісти сподіваються, що цей заклик допоможе активізувати боротьбу за порятунок морських ссавців. Фото: Pixabay

Понад 350 вчених і захисників природи з 40 країн закликали до глобальних дій із захисту китів і дельфінів від зникнення.

Вчені вважають, що ці ссавці можуть зникнути в найближчі десятиліття в зв'язку із забрудненими і надмірно експлуатованими морями. Також їх природному середовищі загрожують зміни клімату, пише ВВС.

Найбільшою загрозою для цих ссавців є рибальська промисловість - в сітки потрапляють до 300 000 дельфінів і китів щорічно. Вони гинуть, оскільки не можуть піднятися за повітрям.

Вчені та активісти сподіваються, що цей заклик допоможе активізувати боротьбу за порятунок морських ссавців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже половина рослин під загрозою зникнення: вчені шокували прогнозом

Загалом на людство чекає не дуже світле майбутнє. Кліматична ситуація у світі досягла критичної позначки, зокрема через діяльність людини. Від змін клімату страждають не тільки флора і фауна, але й самі жителі Землі. Тому екологи та науковці з різних країн світу закликають лідерів негайно вжити активних заходів. Також вчені пропонують і свої альтернативні рішення для поліпшення ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Жахливе майбутнє: кити і дельфіни знаходяться під загрозою зникнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі