середа, 31 серпня 2022 12:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Усе списано: фінська залізниця припинила сполучення з Росією

Усе списано: фінська залізниця припинила сполучення з Росією
6 квітня фінська залізниця припинила вантажні перевезення в Росію. Фото: pixabay.com

На тлі повномасштабної війни Російської Федерації в Україні фінський державний залізничний оператор VR Group списав усі поїзди "Алегро", які курсували між Санкт-Петербургом і Гельсінкі.

Швидкісні пасажирські поїзди "Алегро" перестали курсувати наприкінці березня, ідеться у фінансовому звіті VR Group за підсумками першого півріччя поточного року. Компанія тоді оголосила про припинення співпраці з Росією через санкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо ви за Путіна – краще сидіть удома: Кулеба прокоментував заборону віз для росіян

"Компанія VR Group списала весь рухомий склад і запасні частини, пов'язані з "Алегро", на загальну суму €45,4 млн", – ідеться в заяві.

У липні VR Group повідомила, що не планує відновлювати рух поїздів в РФ. Компанія почала переговори щодо продажу дочірніх компаній, пов'язаних з вантажними перевезеннями на східному напрямку.

6 квітня фінська залізниця припинила вантажні перевезення в Росію.

Президент України Володимир Зеленський закликав 12 серпня західні країни заборонити в'їзд для всіх росіян. Це має закрити кордони для громадян Росії, заявляв президент.

18 серпня Естонія припинила пропускати громадян РФ із шенгенськими візами, виданими естонським урядом. Фінляндія оголосила про скорочення видачі віз росіянам на 90% через війну Росії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Усе списано: фінська залізниця припинила сполучення з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі