середа, 20 грудня 2017 11:23

Помер кардинал, пов'язаний із педофільським скандалом

Помер кардинал, пов'язаний із педофільським скандалом
Лоу був архієпископом Бостону протягом 18 років. Фото: mir24.tv

Сьогодні помер Бернард Лоу, кардинал і колишній архієпископ Бостона, який став символом скандалів щодо сексуального розбещення. Йому було 86 років.

Як передає ТСН, про це повідомили у Ватикані. Відомо, що Лоу жив у Римі та в останні роки мав проблеми зі здоров'ям.

Зазначається, що Ватикан не назвав причини смерті. Але джерела, близькі до Лоу, розповіли, що він помер у лікарні в столиці Італії від ускладнень через діабет, печінкову недостатність та накопичення рідини навколо серця.

Лоу був архієпископом Бостона протягом 18 років. Керувати однією з найпрестижніших і багатих американських єпархій його призначив Папа Римський Іоанн Павло ІІ у 1984 році. Він неохоче прийняв відставку Лоу 13 грудня 2002 року після бурхливого року в церковній історії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Педофіла засудили до 1000 років в'язниці

Підкреслюється, що скандал розгорівся через оприлюднення документів, які свідчили про те, що кардинал Лоу знав про сексуальні домагання деяких священиків своєї митрополії, але нічого не робив з цим. Його звинуватили у переховуванні тих, хто цим займався. Адже винних переводили в парафії в межах єпархії, незважаючи на звинувачення у домаганнях до дітей.

Після цього стало відомо про тисячі випадків сексуальних домагань у всьому світі. Церковники вважали за краще захищати репутацію установи, а не дітей.

Бразильські правоохоронці провели найбільшу операцію з виявлення педофілів у Латинській Америці. Затримали 108 осіб у 24 штатах країни. Усі затримані – члени так званого кільця, яке поширювало порнографічні зображення дітей через комп'ютери та смартфони.

Зараз ви читаєте новину «Помер кардинал, пов'язаний із педофільським скандалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі