субота, 15 червня 2024 10:44

Україні та РФ слід піти на поступки один одному - у Китаї знову зробили заяву про переговори

Україні та РФ слід піти на поступки один одному - у Китаї знову зробили заяву про переговори
Заступник постійного представника Китаю при ООН Ґен Шуан виступив на засіданні Радбезу ООН. Фото: pravda.com.ua

На засіданні Радбезу ООН, що відбулось 14 червня на вимогу РФ, Китай знову закликав Україну та Росію "до миру".

Україні та РФ слід піти на поступки один одному та почати мирні переговори. Про це заявив заступник постійного представника Китаю при ООН Ґен Шуан, повідомляє China Times.

"Зброя може покласти край війні, але вона не принесе тривалого миру. Китай закликає сторони конфлікту продемонструвати політичну волю, піти назустріч один одному і якнайшвидше розпочати мирні переговори, щоб досягти припинення вогню і покласти край бойовим діям", - сказав Шуан.

За його словами, зараз йде потік озброєння на поле бою. Це лише поглиблює кризу, веде до більшого числа жертв та підвищує ризик того, що ця зброя випаде з режиму нерозповсюдження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ шукає "гарматне м'ясо" по всьому світу - Кислиця

"Ми будемо розмовляти з усіма сторонами конфлікту та грати конструктивну роль для якнайшвидшого політичного урегулювання кризи на території України", - зазначив Шуан.

Він наголосив, що Китай не створював кризу на території України та не є стороною цього конфлікту.

"Китай не надавав смертоносну зброю ні одній зі сторін цього конфлікту та завжди контролює свої предмети подвійного призначення", - сказав дипломат.

Разом з тим він підкреслив, що економічне і торговельне співробітництво між Китаєм та Росією відповідає правилам Світової організації торгівлі (СОТ) та не направлена проти будь-якої третьої сторони.

"Просимо припинити США використовувати кризу в Україні, щоб тиснути на Китай та зокрема на наші компанії та підприємства. Закликаємо США внести позитивні зусилля зі своєї сторони, щоб покласти край війні та відновити мир", - додав китайський дипломат.

Росія намагалася через скликання засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй відвернути увагу інших держав від Глобального саміту миру, який розпочнеться 15 червня у Швейцарії.

Про це на засіданні Радбезу заявив заступник постійного представника Сполучених Штатів Америки при ООН Роберт Вуд.

Зараз ви читаєте новину «Україні та РФ слід піти на поступки один одному - у Китаї знову зробили заяву про переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі