пʼятниця, 11 березня 2022 03:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна може отримати потужнішу зброю від США - оглядач Washington Post

Україна може отримати потужнішу зброю від США - оглядач Washington Post
Яку саме зброю може отримати Україна, наразі невідомо. Фото: pixabay.com

США можуть надати складне озброєння Україні. Зокрема, системи протиповітряної оборони.

Це може бути щось краще, ніж ракети "Стінгер". Про це заявив високопосадовець оборонного відомства США, передає журналіст Washington Post Ден Ламот у Twitter.

"Сьогодні високопосадовці оборонного брифінгу США заявили, що США розглядають питання про відправку іншої складної зброї, зокрема протиповітряної оборони, яка є більш значущою, ніж ПЗРК. Це означає щось краще, ніж ракета Stinger", - написав Ламот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія скликає Радбез ООН. Розповідатиме про "біологічну зброю" в Україні

За його словами, яку саме зброю може отримати Україна, високопосадовці не розголошують.

"Одним із варіантів може бути С-300, система протиповітряної оборони, яку українці мають у обмеженій кількості. Деякі країни НАТО, наприклад Болгарія, мають її в наявності", - зазначив журналіст.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Україна може отримати потужнішу зброю від США - оглядач Washington Post». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі