середа, 10 квітня 2024 00:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Удари по російських НПЗ: у Пентагоні порадили Україні обрати інші цілі

Удари по російських НПЗ: у Пентагоні порадили Україні обрати інші цілі
Пожежа на НПЗ "Лукойл" в Нижньогородській області внаслідок атаки дрона, 12 березня 2024 року. Фото: росЗМІ

У Пентагоні вважають, що Україні не варто атакувати російські нафтопереробні заводи.

Мовляв, це матиме негативні наслідки для світової ситуації у сфері енергетики. Про це сказав міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін, пише Bloomberg.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські атаки на російські заводи означають новий етап війни - Bloomberg

"Ці удари (по російських НПЗ - Gazeta.ua.) можуть мати наслідки для світової енергетичної ситуації. Україні вигідніше атакувати тактичні та оперативні цілі, які можуть безпосередньо вплинути на поточну боротьбу", - заявив Остін.

Таку заяву одразу розкритикував сенатор-республіканець Майк Коттон. За його словами, адміністрація президента США Джо Байдена перешкоджає активним діям України з політичних причин.

"Мені здається, що адміністрація Байдена не хоче, щоб ціни на бензин зростали за рік виборів", - сказав сенатор.

Україна протягом 2024 року здійснила 15 атак по російських НПЗ. Дрони вивели з ладу 10-15% нафтопереробних потужностей Росії.

За даними українських джерел, лише дрони СБУ завдали успішних ударів по вже 12 нафтопереробних заводах у Росії. У США висловили невдоволення такими діями України.

В Офісі президента України відповіли, що удари по російських НПЗ продовжуватимуться. Вони здійснюються дронами українського виробництва.

Зараз ви читаєте новину «Удари по російських НПЗ: у Пентагоні порадили Україні обрати інші цілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі