пʼятниця, 12 січня 2024 09:41

Удари по Ємену: Росія вимагає терміново скликати Радбез ООН

Удари по Ємену: Росія вимагає терміново скликати Радбез ООН
Росія вимагає скликання Радбезу ООН через удари по Ємену. Фото: korrespondent.net

Росія вимагає сьогодні, 12 січня, провести засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

РФ хоче обговорити удари військових США та Великої Британії по базах хуситів у Ємені. Про це йдеться у повідомленні постійного представництва Росії при ООН у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Великій Британії розповіли, як і чим били по хуситах у Ємені

"Росія попросила на 12 січня термінове засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з завданням США і Великою Британією ударів по Ємену", - зазначають росіяни.

Окрім того, постійне представництво РФ при ООН анонсувало на засіданні Радбезу ООН обговорення ситуації на Близькому Сході, включно з "палестинським питанням". Планується також відкритий брифінг у зв'язку з ударами по Ємену.

Збройні сили США та Великої Британії за підтримки Канади, Нідерландів, Австралії та Бахрейну в ніч на 12 січня вдарили по воєнних об'єктах хуситів в Ємені.

Удари наносилися з винищувачів і ракетами "Томагавк". Понад десяток цілей були вражені ракетами, випущеними з повітря, поверхні та підводних платформ.

Зараз ви читаєте новину «Удари по Ємену: Росія вимагає терміново скликати Радбез ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі