середа, 18 жовтня 2023 12:09

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського назвали цілі Путіна на міжнародній арені

У Зеленського назвали цілі Путіна на міжнародній арені
Путіну вигідний конфлікт на Близькому Сході. Фото: Кремлин.рф

Президент Росії Володимир Путін намагається затягнути чи заморозити війну проти України.

Загострення ситуації на Близькому Сході йому на руку, бо у світі з'явилися інші кризові точки. Радник глави Офіса президента Михайло Подоляк сказав про це в ефірі телеканалу FREEДОМ, передає Gazeta.ua.

"Для Путіна головне, щоб не було консолідованої уваги, тому що війна в Україні, розпочата Росією, якраз і була основним пусковим елементом, була початком безлічі ланок одного ланцюжка, який повинен призвести до зламу традиційного світу", - пояснив Подоляк.

Другою проблемою російського диктатора є прагнення не програти війну і "зберегти обличчя" на міжнародній арені. Путін намагається відновити свою репутацію, повернути статус глобального гравця та показати, що він досі може спілкуватися з "великими людьми".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поїздка Путіна до Китаю може бути небезпечною - ГУР

"Звичайно, Сі Цзіньпін зараз більш об'ємний з погляду світової конструкції, ніж Путін. Глава Кремля - людина, яка йде. І безумовно, його вплив незначний", - сказав представник Офісу президента.

Третє завдання Путіна - отримати додаткові ресурси для окупаційної армії. Цим зараз активно займаються міністр МЗС РФ Сергій Лавров та міністр оборони Сергій Шойгу.

"Вони просять гроші або зброю, зокрема, у Північної Кореї. Снаряди, ракети, дрони, військові технології. Все, що тривалий час продавала РФ, виявилося фіктивним", – підсумував Подоляк.

Президент Росії Володимир Путін проводить переговори з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

На початку зустрічі делегацій Путін заявив, що в нинішніх умовах потібна тісна зовнішньополітична координація. Росія і Китай саме так і вибудовують співпрацю.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського назвали цілі Путіна на міжнародній арені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі