пʼятниця, 26 травня 2017 07:15

У Вашингтоні розглядають законопроект щодо протидії впливу Росії

У Вашингтоні розглядають законопроект щодо протидії впливу Росії
Текст документа поки не оприлюднений офіційно. Фото: 24News

На розгляд Сенату США внесено законопроект, який обумовлює протидію спробам уряду РФ впливати на внутрішньополітичні процеси в Європі.

Посилання на документ розмістив на своєму сайті Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США, повідомляє "Укрінформ".

Проект закону має назву "Закон щодо протидії впливу Російської Федерації в Європі і Євразії, а також щодо інших цілей".

Текст документа поки не оприлюднений офіційно. Однак із загальних даних відомо, що він передбачає виділення коштів на захист критично важливих установ ЄС і НАТО, які можуть потрапити під вплив з боку Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США планують скоротити допомогу Україні

Автором законопроекту є сенатор-демократ Бен Кардін, який був одним із ініціаторів Акту Магнітського, а також ряду інших законопроектів на підтримку України та щодо притягнення Росії до відповідальності за її агресію в Східній Європі. Співавтором став сенатор-демократ Крістофер Кунс.

За процедурою, законопроект має пройти узгодження в профільних комітетах Сенату й Палати представників та бути затвердженим на спільному голосуванні в обох палатах американського Конгресу. Після цього його має підписати президент США.

Пентагон оцінив вірогідність виконання Мінських угод.

Зараз ви читаєте новину «У Вашингтоні розглядають законопроект щодо протидії впливу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі