субота, 14 жовтня 2023 09:06

У Туреччині знайшли мертвим високопоставленого російського дипломата

У Туреччині знайшли мертвим високопоставленого російського дипломата
Російського дипломата Миколу Кобринця знайшли мертвим у готелі Стамбула. Фото: thesun.co.uk

В одному з готелів Стамбула знайшли мертвим високопоставленого російського дипломата 61-річного Миколу Кобринця.

Керівник департаменту загальноєвропейської співпраці МЗС РФ прибув до Туреччини для участі в саміті послів різних країн, але не з'явився на призначену ранкову зустріч, після чого його колеги забили на сполох. Про це пише видання The Sun.

У Росії офіційно заявили, що Кобринець помер внаслідок серцевого нападу. Однак, турецька поліція розпочала розслідування підозрілої смерті дипломата.

Зовні на знайденому у готельному номері тілі Кобринця не було слідів насильства. Тому не виключено, що він помер від серцевого нападу, як уже оголосили в некролозі, опублікованому МЗС РФ. Проте турецькі правоохоронці перевіряють й інші, менш природні причини смерті росіянина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли нарешті здохне Путін?

"За початковими даними, він помер від серцевого нападу, але розслідування триває. На цей час поліцейські проводять розслідування, а його тіло доставлено до моргу Інституту судової медицини в Бахчеліевлер-Єнібосні. Має бути проведено розтин. Поліція також перевіряє його номер у готелі на наявність відбитків пальців та вивчає записи з камер відеоспостереження", - йдеться у публікації.

Видання наголошує, що випадок з російським дипломатом став черговою ланкою у довгому ланцюзі підозрілих смертей російських чиновників та бізнесменів.

"Експерти з безпеки звинуватили президента Росії Володимира Путіна в тому, що він керує "мафіозною" державою, використовуючи вбивства як інструмент для перемоги над ворогами та утримання союзників у покорі. Лідер групи "Вагнера" Євген Пригожин у серпні став одним із останніх, хто поповнив кількість гучних смертей. Десятки відомих діячів загинули з того часу, як Путін почав вторгнення в Україну в лютому минулого року - багато хто за загадкових і раптових обставин, включно з "самовбивствами" та падінням з вікон. The Sun нарахувала щонайменше 40 підозрілих смертей з січня минулого року", - пише видання.

Кобринець працював у системі МЗС РФ на різних посадах у центральному апараті та за кордоном.

Зокрема, у 2006-2011 роках він обіймав посаду заступника постійного представника РФ при Європейському Союзі. У 2011-2012 роках був заступником директора департаменту загальноєвропейського співробітництва. Потім, до 2019-го, працював на посаді заступника директора департаменту міжнародного співробітництва уряду РФ. Останньою з 2019 року Кобринець обіймав посаду голови департаменту загальноєвропейської співпраці МЗС РФ.

Колишній генерал російської Федеральної служби охорони Геннадій Лопирьов помер у колонії, він відбував покарання за хабар і незаконний обіг зброї.

Колишній заступник міністра оборони Росії генерал-полковник Геннадій Жидко помер у віці 57 років. Він командував окупантами на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині знайшли мертвим високопоставленого російського дипломата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі