понеділок, 27 червня 2022 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

У Туреччині спрогнозували, коли запрацює "зерновий коридор"

У Туреччині спрогнозували, коли запрацює "зерновий коридор"
Україна не розміновує порти, оскільки РФ може напасти. Фото: pixabay

У випадку досягнення згоди між Російською Федерацією та Україною "зерновий коридор" зможе запрацювати через три-чотири тижні.

Для цього Туреччина готова провести в Стамбулі зустріч у форматі Туреччина-Україна-Росія-ООН, повідомив речник та радник президента Туреччини з міжнародних питань Ібрагім Калин Haber Türk.

"На даний момент загалом Росія та Україна мають близько 40 мільйонів тонн зерна. Це серйозна цифра. Це відповідає показнику 30-35% у світі. Визначення цього коридору і початок відвантаження кораблів займає 3-4 тижні", – сказав Калин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зробив брехливу заяву про українське зерно: деталі

Речник зауважив, що Україна справедливо не хоче зняття мінних загороджень, які були встановлені для захисту Одеського порту, остерігаючись нападу РФ після цього.

"Головна операція – це переговори з Росією та Україною. Якщо обидві сторони домовляться, ми проведемо зустріч Туреччина-Україна-Росія-ООН у Стамбулі. Відправлення буде обговорено на цій зустрічі. Вони запропонували безпечний коридор. Переговори з цього приводу тривають. Ми хочемо якнайшвидше провести цю зустріч у Стамбулі", – повідомив він.

У РФ турецька делегація провела переговори з російською стороною щодо розблокування українських портів для вивезення зерна. Після зустрічі в Анкарі заговорили про позитивні зрушення в цьому питанні.

Російські окупанти четвертий місяць блокують український експорт. 22 млн т зернових лежать у сховищах, Україна не може відправити їх на світовий ринок.

Зараз ви читаєте новину «У Туреччині спрогнозували, коли запрацює "зерновий коридор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі