неділя, 14 липня 2024 09:36

У Трампа стріляли: що кажуть світові лідери

У Трампа стріляли: що кажуть світові лідери
Світові лідери засудили політичне насильство. Фото: Getty images

Світові лідери висловились про замах на кандидата у президенти США Дональда Трампа.

Вони засудили "політичне насильство", передає AP.

"Ми шоковані сценами на мітингу президента Трампа в Пенсільванії. Ми рішуче засуджуємо всі форми політичного насильства і шлемо найкращі побажання президенту Трампу та його родині в цей час", - сказав речник прем'єр-міністра Великої Британії Кейра Стармера.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що "відчуває відразу" до стрілянини.

"Це неможливо переоцінити - політичне насильство ніколи не є прийнятним. Мої думки з колишнім президентом Трампом, учасниками заходу та всіма американцями", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив заяву після замаху на Трампа

Прем'єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе назвав інцидент "тривожним і таким, що викликає занепокоєння".

"У демократичному процесі немає місця насильству. Я радий чути повідомлення про те, що колишній президент Трамп зараз у безпеці ", - написав він у Twitter.

На колишнього президента США Дональда Трампа скоїли замах під час передвиборчого мітингу у штаті Пенсільванія. Експрезидента вивели й евакуювали з місця події. Пізніше американські ЗМІ повідомили, що він отримав поранення у вухо.

Окружний прокурор повідомив про двох загиблих внаслідок інциденту. Це - особа, яка стріляла та один з глядачів. Ще один глядач перебуває у важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «У Трампа стріляли: що кажуть світові лідери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі