пʼятниця, 05 березня 2021 15:03

У світі викидають 17% їжі

У світі викидають 17% їжі
Продовольчі відходи / Reuters

Майже 1 млрд т харчів або 17% світового продовольства, викинули люди, роздрібні торговці, установи та індустрія гостинності 2019-го. Про це повідомляє ООН.

Якби всі зіпсовані продукти упакувати в 40-тонні вантажівки-контейнеровози, вони б облетіли Землю 7 разів. Водночас, за оцінками ООН, майже 700 млн людей у світі щоночі лягають спати голодними. Про це пише Gulf.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому дорожчають продукти в Україні: експерт назвав 3 причини

"Наш звіт показує, що для кожної країни, яка проводила вимірювання харчових відходів, домашні харчові відходи є глобальною проблемою", - каже співавторка доповіді, експертка Програми стійких продовольчих систем програм ООН з навколишнього середовища Клементина О'Коннор.

З 121 кг продуктів, що викидає щорічно кожна людина на планеті, більш як половину, 74 кг, викидають домогосподарства. Звіт зосереджений на продуктах на рівні споживачів, а не на тих, які втрачені під час виробництва, зберігання чи розподілу.

За словами авторів звіту, є багато альтернатив захоронення біовідходів. Зокрема деякі ще можна з'їсти, пустити на переробку на корм для тварин, компостувати і відправити на виробництво біогазу.

Одна з цілей ООН спрямована на скорочення вдвічі глобальних харчових відходів на душу населення в роздрібній торгівлі та споживачів до 2030 року.

Зараз ви читаєте новину «У світі викидають 17% їжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі