середа, 30 березня 2022 18:28

Спецтема: Війна Росії проти України

У Штатах вважають, що Путіна дезінформують щодо дій російської армії в Україні - ЗМІ

У Штатах вважають, що Путіна дезінформують щодо дій російської армії в Україні - ЗМІ
США вважають, що Путіна "дезінформують" про невдачі армії РФ в Україні. Фото: Укрінформ

Президента країни-загарбниці Російської Федерації Володимира Путіна дезінформують про те, яких невдач зазнають російські окупанти в Україні, вважають Сполучені Штати Америки.

Про це повідомляє CNN із посиланням на американського чиновника.

"Думаємо, що радники дезінформують Путіна про те, наскільки погано працюють російські військові та як російську економіку калічать санкції. Тому що бояться сказати йому правду", - зауважив він.

Чиновник наголосив, що оцінка базується на розсекречених висновках американської розвідки. Також додав, що відомо, що Путін дізнався про дезінформацію. Це призвело до розриву між російським президентом і вищими чиновниками з міноборони РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування українців зруйнувало міф Кремля про "хороших росіян"

"У нас є інформація, що Путін відчув, що російські військові ввели його в оману. Зараз між главою РФ і міністерством оборони існує стійка напруга, що випливає з недовіри Путіна до керівництва міністерства оборони", - сказав чиновник.

Додав, що Путін не знав, що російське військове відомство "використовує і втрачає строковиків в Україні, що демонструє явний збій у надходженні точної інформації до російського президента".

Міністра оборони РФ Сергія Шойгу вперше з початку березня показали в публічному просторі. Він заявив, що перша фаза спецоперації в Україні успішно завершена. На часі головне завдання - встановлення контролю на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «У Штатах вважають, що Путіна дезінформують щодо дій російської армії в Україні - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі