вівторок, 29 березня 2022 13:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Шойгу вийшов у люди й назвав головну мету "спецоперації" в Україні

Шойгу вийшов у люди й назвав головну мету "спецоперації" в Україні
Шойгу заявив, що головна задача Росії- захопити Донбас. Фото: pravda.com.ua

Міністра оборони РФ Сергія Шойгу вперше з початку березня показали в публічному просторі.

Він заявив, що перша фаза спецоперації в Україні успішно завершена. На часі головне завдання - встановлення контролю на Донбасі. Про це повідомляє Інтерфакс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Взяли вогонь на себе: у Миколаєві двоє десантників розмолотили колону техніки окупантів

"Спочатку про перебіг спеціальної воєнної операції російських збройних сил на території України. Загалом основні завдання першого етапу операції виконані. Істотно знижений бойовий потенціал українських Збройних сил, що дозволяє зосередити основну увагу та основні зусилля на досягненні головної мети - звільненні Донбасу", - сказав Шойгу.

У міністра оборони РФ Сергія Шойгу інфаркт і через це він не з'являється на публіці із середини березня. За даними розвідки, станом на 25 березня Шойгу був ще живим. Путін остаточно не визначився з долею міністра. Розглядає певні варіанти: врятування Шойгу та повернення його на роботу з демонстрацією народу, оголошення міністра "агентом НАТО" з подальшою ліквідацією. Можуть у Росії також просто оголосити про раптову смерть міністра через інфаркт.

Має певні проблеми також керівник генштабу Росії Валерій Герасимов. Його, найімовірніше, заарештувала ФСБ. Очільника російського генштабу звинувачують у розтраті коштів та провалі путінського бліцкригу. Цілком імовірно, що в Кремлі ухвалять списати всі невдачі на Герасимова чи Шойгу або ж навіть на двох одночасно.

Зараз ви читаєте новину «Шойгу вийшов у люди й назвав головну мету "спецоперації" в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі