субота, 15 липня 2017 20:40

У Шотландії продають острів з особняком

У Шотландії виставили на продаж острів. Коштує 4,25 млн фунтів стерлінгів, це $5,56 млн.

За даними газети Telegraph, острів Алва - другий за величиною в архіпелазі Внутрішні Гебридські острови. Його площа близько 1,8 тис. га, довжина – 12,07 км, ширина – 4,02 км.

Автор: www.telegraph.co.uk
  Острів у Шотландії продають за 5,56 мільйона доларів
Острів у Шотландії продають за 5,56 мільйона доларів

На острові розташований особняк, зведений у 1950-х роках. А також церква, ресторан та ще 8 об'єктів нерухомості.

Автор: www.telegraph.co.uk
  Особняк на острові Алва зведений у 1950-х роках
Особняк на острові Алва зведений у 1950-х роках

Перші поселення Алви відносять до шостого тисячоліття до нашої ери. З 1945 року ним володіє сім'я Говард. Нині населення острова становить 11 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де відпочити на вихідних: 10 українських островів

Острів був джерелом натхнення для англійського письменника Вальтера Скотта, який написав поему "Володар островів" (1815). На Алві жив дослідник Африки і місіонер Давид Лівінгстон (1813-1873). У 1950 році його відвідала принцеса Єлизавета - майбутня королева Великобританії - на борту королівської яхти "Британія".

Автор: www.telegraph.co.uk
  Населення острова становить 11 осіб
Населення острова становить 11 осіб

На території острова мешкають 123 види птахів: канюки, беркути, орлан білохвостий, бекаси, тетеруки, фазани, вальдшнепи тощо. Із ссавців є олені, кролики, зайці, видри, горностаї та їжаки. На острові не водяться змії, єдина рептилія, яку тут помічали, - безнога ящірка веретільниця.

Внутрішні Гебридські острова - це архіпелаг біля західного узбережжя Великобританії. Складається із 36 населених і 43 незаселених островів.

Зараз ви читаєте новину «У Шотландії продають острів з особняком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі