субота, 03 серпня 2024 19:56

У Сомалі стався теракт, у результаті якого загинули щонайменше 32 людини

У Сомалі стався теракт, у результаті якого загинули щонайменше 32 людини
У столиці Сомалі Могадішо стався теракт, у результаті якого загинули щонайменше 32 людини. Фото: Reuters

У столиці Сомалі Могадішо стався теракт, у результаті якого загинули щонайменше 32 людини, а ще 63 - дістали поранення.

На пляжі терорист-смертник підірвав себе, а крім того, там сталася стрілянина. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцеву поліцію.

Терорист підірвав вибуховий пристрій пізно ввечері, 2 серпня, на пляжі Лідо. Смертник зробив це перед тим, як озброєні люди увірвалися в цей район. Вказано, що цей район є популярним серед бізнесменів та чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лист із вірусом чуми надіслали главі МВС Франції - ЗМІ

"Під час нападу на ресторан загинуло понад 32 цивільних особи", - заявив на пресконференції речник поліції Абдіфатах Аден та додав, що один із нападників підірвав себе, ще трьох вбили, а одного захопили.

Директор служби швидкої допомоги доктор Абдікадір Абдірахман зазначив, що кількість жертв може зрости. Водночас, свідки розповідають, що під час вчинення теракту на пляжі було багато людей.

"Той факт, що теракт збігся з цією ніччю, коли пляж є найбільш переповненим, свідчить про ворожість терористів до сомалійського народу", - зазначив експрем'єр-міністр Хасан Алі Хайре.

У Німеччині стався вибух на гоночній трасі "Нюрбургринг".

Внаслідок інциденту постраждали 22 особи. Про це йдеться в заяві поліції міста Кобленц, яку наводить Süddeutsche Zeitung.

За попередньою версією, у паддоку траси вибухнув балон зі стисненим повітрям.

Зараз ви читаєте новину «У Сомалі стався теракт, у результаті якого загинули щонайменше 32 людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі