субота, 27 січня 2024 10:20

У Сенаті США досягли згоди щодо кордону та допомоги Україні - CNN

У Сенаті США досягли згоди щодо кордону та допомоги Україні - CNN
У США дійшли згоди щодо ситуації на кордоні та допомоги Україні. Фото: golos.ua

У Сенаті США дійшли згоди щодо нової угоди, яка має значно обмежити нелегальний потік мігрантів на південному кордоні.

Це також має розблокувати ухвалення допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. Про це повідомив телеканал CNN із посиланням на власні джерела, обізнані з ситуацією.

За інформацією каналу, планується, що угода буде оприлюднена вже наступного тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер Палати представників США зробив невтішну заяву про угоду щодо допомоги Україні

Домовленість між республіканцями й демократами передбачає низку змін у міграційній політиці. Йдеться, зокрема, про прискорення процесу розгляду справ щодо надання притулку.

Президент Джо Байден заявив, що угода є жорсткою та справедливою.

"Те, про що йшлося під час переговорів - якщо воно буде прийнято в якості закону - стане найжорсткішим і найсправедливішим набором реформ для безпеки кордону, які ми коли-небудь проводили в нашій країні", - сказав Байден.

Лідери Сенату розраховують, що угода стосовно кордону зможе розблокувати допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вона також створить тиск на республіканців у Палаті представників, щоби вони зрештою визначилися, чи підтримують вони спільні домовленості, або ж допомагають експрезиденту Дональду Трампу далі заробляти політичні бали на виборах.

Адміністрація президента США Джо Байдена розробляє нову стратегію допомоги Україні.

Вона зосереджуватиметься не на відвоюванні захоплених РФ територій, а на відбитті нових російських наступів. Йдеться також про довгострокові перспективи зміцнення армії та економіки. Про це, посилаючись на власні джерела повідомляє The Washington Post.

Зараз ви читаєте новину «У Сенаті США досягли згоди щодо кордону та допомоги Україні - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі