пʼятниця, 01 квітня 2022 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У РФ готуються до блокування YouTube. Російські студенти вчитимуться у ВКонтакте

Міністерство освіти Росії просить вищі навчальні заклади перенести контент із YouTube на сервіси ВКонтакте та Rutubе.

У відомстві дали час для переходу до 4 квітня, повідомляє російське видання "РИА-Новости" з посиланням на заяву міносвіти, яку опублікував південно-західний держуніверситет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ заявили, що YouTube загрожує життю росіянам

"Департамент координації інформаційної та просвітницької діяльності міністерства науки та вищої освіти Російської Федерації повідомляє вам про необхідність забезпечення перенесення (дублювання) вашого аудіовізуального контенту з відеохостингу YouTube на російські платформи відеохостингу VK.Video та Rutubе до 4 квітня 2022 року", - йдеться в листі відомства.

Автор: Telegram-канал Ксенії Собчак
  Офіційний лист Міносвіти РФ
Офіційний лист Міносвіти РФ

У Росії стверджують, що нібито "Google та YouTube ведуть яскраво виражену антиросійську політику". Таку реакцію Кремля спричинило блокування ресурсами російського пропагандистського та фейкового контенту про війну в Україні.

У Росії жорстка цензура щодо інформації про вторгнення в Україну. Роскомнагляд забороняє всім ЗМІ використовувати слово "війна". Лише "воєнна операція".

23 березня в Росії заблокували сервіс Google News за нібито поширення "недостовірної інформації" про війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У РФ готуються до блокування YouTube. Російські студенти вчитимуться у ВКонтакте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі