понеділок, 07 лютого 2022 15:34

У Путіна відреагували на докір Лукашенка у недотриманні слова

У Путіна відреагували на докір Лукашенка у недотриманні слова
У Кремлі відповіли, що Путін "не має права". Фото: Reuters

Президент Росії Володимир Путін не має права надавати звання полковника російської армії самопроголошеному президенту Білорусі диктатору Олександру Лукашенку.

Про це 7 лютого заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков у відповідь на нещодавню скаргу Лукашенка на невиконану обіцянку президента РФ, передає ТАСС.

"Путін є президентом РФ, а Лукашенко - президентом і громадянином Білорусі. Це дві різні країни. Президент Росії не має права присвоювати військові звання у Збройних силах іншої держави", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко погрожує перекрити постачання енергоресурсів в Україну

Те, що нібито Путіну натомість могли б присвоїти звання генерала Пєсков вважає "стилістичною фігурою мови ".

"Я не маю інформації про якесь спільне командування. Ніколи про це не чув. Але ще раз повторюю, швидше, це була стилістична фігура мови", - додав він.

У інтерв'ю кремлівському пропагандисту Володимиру Соловйову Лукашенко заявив, що Путін пообіцяв присвоїти йому звання полковника, але досі цього не зробив.

На уточнююче запитання диктатору про те, як він собі уявляє, що "президент незалежної Білорусі є полковником російської армії", Лукашенко заявив, що його це анітрохи не бентежить.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна відреагували на докір Лукашенка у недотриманні слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі